Ubeskrivelige nordlys.

Min passion for nordlyset vil jeg gerne vise frem. I dette fotoalbum viser jeg hvad mine øjne har set. Det KAN lade sig gøre at få gode billeder af nordlys, men det kræver at du sætter sig ind i hvordan et foto apparat virker og fungere. Som jeg har set mange gøre, hvor nogle mennesker stiller sig op med sit kamera i hånden og bruger blitz, det er der INGEN der får noget godt ud af. Indstil ISO lysfølsomheden og lukkertid rigtig og HUSK at bruge stativ. Yderlige information på nordlysnat.dk

Beskrivelsen af hvordan nordlyset opfattes er forskellig fra den enkelte person, men min egen beskrivelse har jeg så godt jeg nu kan givet udtryk for, forskellige steder her på hjemmesiden. Det at stå og se dette fænomen og opleve det i virkeligheden, efter at jeg flere år inden jeg så nordlyset havde googlet både film og billeder af dette spektakulære fænomen. Jeg kunne bruge flere timer på internettet, med min interesse for nordlyset og sydlyset.

Jeg besluttede mig for at flytte så langt nord på, der hvor nordlyset er så kraftig at det til tider kan oplyse hele områder på jorden. Når landskabet er dækket af sne og luften er helt klar på grund af de kraftige minus grader, kan du under en kraftig solstorm fint se hvor flot det lyser op på det hvide snedækket landskab. Når der var skyer i perioder, kunne nordlyset være så kraftig over skydækket at jeg med mit kamera og de rigtige indstillinger kunne tage et billede for at se om der var nordlys over skyerne. Det oplevede jeg flere gange jeg kunne, da det grønne fluorescerende lys kunne ses afspejlet i skyerne, som gjorde at skyerne fik et grønlig lysende skær.