Billeder af nordlys. Det smukke lys på himlen.

Nordlys der kom bag på mig. Tilbage og hente mit kamera, fangede det med held. Der var ikke varslet nordlys denne aften i Sverige.

Her kan du se et udvalg af de mange fotos jeg har taget af nordlys.

Tryk på kategorierne Nordlys 1 Nordlys 2 osv. så kommer de frem. Du finder nordlys billeder fra forskellige steder i Lapland, Jokkmokk, Porjus, Sorsele, Ammarnäs, Gallivare, endda er der billeder fra både Danmark og Tyskland også.

Læn dig tilbage og nyd billederne, du kan derefter overveje om du vil tage en tur nord på for at opleve det, hvis du ikke allerede har drømmen om at opleve det. Billeder kan være flotte især hvis man lever sig ind i dem.

Nordlys i Lapland 80 km nord for Jokkmokk. Søen har de sidste par dage brugt tid på at fryse. Her snoer nordlyset sig rundt på himlen over den nyfrosne sø en aften ved 22 tiden i Oktober. De mørke dage og nætter er ikke helt begyndt endnu. Men nordlyset kan dog nu ses helt klart uden problemer.

Rødt nordlys over den lille by Porjus jeg boede i en aften, jeg tror klokken var 03.00 om natten. Billedet er taget først i September lige inden der falder sne, der er en smule rim sne og omkring minus 3-4 grader. Det var virkelig fredfyldt og tåre trillede smukt.

Jeg har aldrig set så meget rødt nordlys som denne aften, jeg var helt færdig om morgenen af træthed og ondt i mine ben af at stå og fotografere. Jeg skulle have sidste strejf med af nordlyset fra denne aften inden dagens første stråler af dagslys tog over.

Nordlys bag ved huset jeg boede i, i nord Sverige. Skulle lige ud at se om der var noget på himlen, og det var der. Ind for at hente mit kamera, i en fart.

Og hvad skete der så, pludselig bragede der nordlys frem på himlen, jeg glemte helt at slukke for lyset inde i lejligheden, da det kan være et forstyrrende element, men det gik. Flot at se nordlyset over mit eget hjem, denne drøm gik virkelig i opfyldelse. Det er jeg glad for.

Rødt nordlys ved den gamle skoles gymnastiksal i Porjus i Jokkmokk kommune. Omkring 110 kilometer inden for polarcirklen i det svenske Lapland.

Jeg er bestemt stolt over at have haft så meget kontakt med nordlys, at jeg har set alle disse smukke solstorme. Mange mennesker snakker om at det kunne være cool at opleve nordlys. Gør det og lad drømmen blive virkelig. Tag tid til det og tag hele familien med, det er det hele værd. Det er så dumt at fortryde senere i livet.